Ons innovatieve

VacuGlass

Ons innovatieve VacuGlass

 

In de wereld van duurzaamheid en energie-efficiënte speelt het gebruik van VacuGlass een cruciale rol. Dit innovatieve type glas bestaat uit twee glaspanelen, gescheiden door een vacuümruimte. Het wordt steeds meer erkend als een waardevol middel om de energie-efficiënte van gebouwen te verbeteren. Laten we eens kijken naar een verhaal dat illustreert waarom VacuGlass een belangrijke rol moet spelen in de verduurzaming.

Het magische van VacuGlass is dat het op alle punten ten opzichte van traditioneel isolatieglas tot het maximale is verbeterd.

Glas Dikte ca. 40% t.o.v. Triple > 60% besparing

Laaggewicht > Minder transport en belasting

0,15 mm vacuüm > Geen Inert gas nodig

Rand Seal Ceramisch > Geen Alu, kit of zware metalen

Productie
Verschil
Montage en transport
Duurzaamheid
Levensduur

Hoogwaardig VacuGlass wordt voor 80% gelijk geproduceerd als traditioneel isolatieglas. Het snijden en het verwijderen van de coating, ter plaatse van de rand, gebeurt volledig automatisch en digitaal.

Tijdens productie van gas is enorm veel energie nodig met name gas dus Co2 uitstoot. Het is dus de uitdaging om zo min mogelijk glas (dikte) en glas bladen te gebruiken en een toch zo hoog mogelijke isolatie waarde het houden. Zo is VacuGlass al verkrijgbaar vanaf een totale glas dikte van 6 mm terwijl het traditionele HR++ wat veel gebruikt wordt al gauw 10 mm is en de tegenwoordig voorgeschreven HR+++ (triple glass) zelfs 3 bladen glas heeft en de dikte van het glas dus al snel 14 mm. Meer dan twee keer zoveel dus.

Los van de glas bladen wordt traditioneel isolatieglas middels een afstandhouder aan elkaar verbonden bij triple glass. Dus twee keer een afstandhouder. Deze tussen ruimte wordt aan de binnenzijde met een hoogwaardig inert gas gevuld. Deze gassen kraken (uit de lucht halen) is een energie slurpende bezigheid en dus ook hier weer een milieu beslasting.

Ten slotte wordt de ruimte tussen de afstandhouder en de buitenrand gevuld met een ‘Twee-componenten-kit’. Meestal een polysulfide of een polyurethaan. Dit zijn beide chemische stoffen. VacuGlass voldoet aan de Rohs (Restriction of Hazardous Substances). Er is dus geen sprake van zware metalen in het product.

Het eerste verschil treed op bij de rand bewerking. Daar waar traditioneel HR++ glas geen randbewerking krijgt is dit bij VacuGlass wel het geval! Om het glas letselwerend en 5x sterker te krijgen om de krachten te kunnen weerstaan moet het glas thermisch voorgespannen worden. Dit kan uitsluitend als de randen geslepen zijn zodat alle haarscheuren zijn verdwenen.

Waar bij traditioneel glas een aluminium kader van 15 mm of ander gewenste dikte wordt aangebracht is bij VacuGlass deze tussenruimte slechts 0,15 tot 0,30 mm. Deze zeer dunnen tussenruimte wordt voorzien van afstandhouders (als het glas elkaar zou raken zou er immers sprake zijn van geleiding en werkt het vacuüm principe niet0. De tussenruimte is niet voorzien van gas dus als de ruit onder vacuüm blijft zal ook de isolatie waarde niet afnemen.

Qua optiek is er 1 belangrijk verschil. De 0,15 tot 0.30 mm vacuüm ruimte wordt gescheiden door kleine afstandhouders waar er soorten zijn waarvan de kleur zwart is en het raster patroon een onderling afstand kent van ca. 20 mm hebben wij bij VacuGlass een revolutionaire verbetering ontwikkeld waardoor we een patroon met een tussen ruimte van ca. 40 mm en hoog transparante afstandhouders hebben om het zo min mogelijk zichtbaar te maken. De praktijk leert dat na installatie het beeld totaal weg valt tegen de achtergrond.

Montage en transport, of plaatsen van glas, doordat het huidige glas veel dikker en zwaarder is, is er sprake van een grotere milieu belasting door transport. Maar wat nog belangrijker is is het plaatsen. Door het hoge gewicht en de vaak op lastige plekken, zeker in renovatie komt er veel mankracht en bloeddruk aan te pas terwijl de ARBO wetgeving juist aangeeft maximaal tillen van 25 kg. Maar los van het tillen zijn er vaak acrobatische toeren nodig of extra kracht om de ruit te positioneren en dus zware belasting op het menselijk lichaam wat uitval of ziekte tot gevolg kan hebben.

 

Bij VacuGlass wordt het binnen- en buitenblad middels een keramische verbinding aan elkaar gesmolten op een hoge temperatuur. Dit is met name de reden dat de duurzaamheid zijn enorm hoge verwachting heeft.

Traditioneel isolatieglas is mogelijk te recyclenmaar toch is er sprake van een aluminium spacer, of ander soort kunststof materiaal wat als spacer heeft gediend, en de kit die niet in het recycle proces thuis horen en dus vervuiling en kosten en toch nog via andere stromen (chemisch) afgevoerd meoten worden.

Traditioneel isolatie glas zit een garantie van meestal 10 jaar. Het product heeft dan ook de verwachte levensduur van 15 tot 20 jaar. Echter nemen de prestaties door de jaren heen snel af omdat de gas vulling langzaam verdwijnt waardoor de isolatie waarde afneemt.

Kortom: Vacu-Glass heeft het hoogst haalbare comfort op glasgebied!